de Água Limpa.
Dubbelklik hier om de tekst te bewerken.
Welkom op onze website over de Perdigueiro Português.

Wij zijn een kleine kennel, in het zuiden van ons land, genaamd: de Água Limpa.
Onze kennelnaam is toegekend op 06 mei 2002 en staat geregistreerd onder nummer 37346.
Voorafgaand aan de aanvraag voor een kennelnaam heeft Lilian de cursus Kynologische Kennis 1 (KK1) gevolgd en is op 5 juni 2000 geslaagd voor het bijbehorende examen.
Onze kennelnaam heeft zijn oorsprong naar dat gedeelte van Soest (Klaarwater) waar wij meer dan 25 jaar gewoond hebben. Hier is ook ons eerste nestje Perdigueiro’s geboren.

Eigenlijk hebben honden altijd een plaats in ons leven gehad, ook in ons ouderlijk huis waren altijd honden aanwezig.
Zelf zijn wij begonnen met een bastaardje en daarna 2 Duitse Brakken.

Na veel gesnuffel in boeken viel ons oog op de Perdigueiro Português. Via Esther Verhoef kwamen wij aan het adres van Dr. Jorge Rodrigues in Portugal. Na wat mailtjes heen en weer kregen wij eindelijk het goede bericht dat er een reutje voor ons beschikbaar was.
Nadat alles geregeld was kwam in oktober 2000 dan eindelijk onze eerste Perdigueiro Português, Ozi de Torres. Vrij snel besloten we dat er ook maar een teefje moest komen. Natuurlijk hebben wij dit aan Dr. Jorge Rodrigues gemeld en op een gegeven moment kregen we dan bericht dat er een teefje, Pinha de Torres, naar Nederland kon komen. Pinha voelde zich meteen thuis. Ozi week niet van haar zijde. Ook met Dux, onze Duitse Brak, kon Pinha het prima vinden.
Het eerste nestje Perdigueiro’s in Nederland stond op de planning. Uit dit nestje besloten wij een teefje te houden en dat is onze Bonita. Inmiddels is ook Bonita moeder geworden en is ons roedeltje uitgebreid met Xita de Torres.

Wilt u een keertje persoonlijk met onze honden kennismaken en/of heeft u vragen over het ras neem dan gerust even contact met ons op.

Lilian en Boudewijn Zuurendonk
Wilgenstraat 12
6013 ST Hunsel
+31 (0)475 564574

info@perdigueiro-portugues.nl
Back to my homepage